looking for??

Thursday, January 12, 2012

Siapa Kumpulan Darah Awesome (A).. Jom Derma Darah!!!

Assalamualaikum..


Harini aku nak berkempen sikit ni..
Pusat Darah Negara sekarang kekurangan bekalan darah terutama Jenis A..
Kepada sesiapa yang berdarah A yang Awesome macam darah aku
Jom sama2 derma darah bagi save others people live..
Bukan darah jenis A sahaja yang wajib derma darah..
Mereka2 yang berdarah O, AB.. Kalau ada sampai Z nyer jenis darah pon.. pergi derma ye.. (Ada ke darah Z)

Dah lama rasanya aku tak pergi derma darah..
Masa mula2 derma darah dulu masa kat Sabah..
Memang laa nampak macam seram sejuk je tengok darah kita keluar sampai 1 packet..
Tapi anda akan rasa badan lebih sihat lepas derma darah tu..
Serius tak tipu nyer..
Yang kurus keding pon pergi laa derma darah, nescaya berat badan anda akan bertambah selepas itu..


P/S: Darah tu hanya pinjaman dari Allah untuk anda..
        Apa salahnya dermakan darah anda bagi membantu nyawa orang lain..
        Sila jangan bagi alasan anda takut jarum,
        sebab sakit dicucuk jarum tak terbanding dengan sakit nyawa dicabut.
        Jangan bagi alasan belum sampai seru (macam alasan penonton Malaysia Hari Ini (MHI),
        Itu hanya alasan orang yang tidak rela menderma.
        Last Word, Donate your blood, and you save people live!!!

2 comments:

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

syaidatie nurdilla said...

Emmet: Tenkiu emmet.. :p