looking for??

Wednesday, February 1, 2012

Review: Journey 2 The Mysterious Island

Assalamualaikum..

Harini aku tak "Wordless Wednesday" cause aku banyak benda nak cerita ni.. hahha..
Hari isnin lepas bersama my besfren kesayangan hamba pergi menonton "Journey 2 The Mysterious Island".. 3D lagi nok.. Baru rasa macam betul betul ada dalam pengembaraan tu..
Filem ni dibintangi oleh The Rock @ Dwayne Johnson sebagai Hank, Venessa Hudgens sebagai Kailani, dan Josh Hutcherson sebagai Sean.



Filem ni mengisah kan tentang impian seorang anak muda Sean yang nekad ingin mencari pulau misteri dan mencari datuknya. Selepas penemuan kod kod rahsia dan peta pulau misteri, ayah tiri Sean iaitu Hank merancang untuk menemani anak tirinya mencari pulau misteri. Ekoran pulau misteri yang dikatakan merbahaya, tiada seorang pon pemandu bot yang sanggup menhantar hank dan Sean mencari pulau misteri sehinggalah ayah Kailani menawarkan diri menghantar mereka mengunakan helikopter dengan harga yang tinggi. Di pulau misteri semua haiwan besar menjadi kecil manakala haiwan kecil menjadi besar.


Nak tau lebih lebih pergi la tengok sendiri ye..
Amacam, skema tak aku karang ayat review cerita tu.. dasat kan kan..
Paling aku geri bila korang tengok dekat gambar poster atas tu.. dorang berlari ats telur biawak..
disangkakan batu, ruper ruper nyer telur..
Hah.. Gasak laaa..






2 comments:

cIKhA said...

salam..
oh cam best je cter ni..nak tengok gakla

syaidatie nurdilla said...

Cikha: salam.. aah best cte ni.. g la tgok..