looking for??

Friday, August 19, 2011

Berbuka Puasa di Double Tree by Hilton

Hye all.. Semalam aku berbuka di hotel (kembang idong)..
Tapi sebab orang belanja laa kan.. kalau nak guna duit sendiri, jawab nyer kempunan laa nak makan kat hotel..

Double Tree Hilton ni dekat bangunan Intermark area Ampang Park.















Sila tengok muka budak berdua yang excited di bawah.. @~@


































Thanks to Jega sebab bawa kami.. even though yang belanja kami adalah Ally Azran yang jual kete import.  Nak tau google laa yee.. heh.

Ini Jega.. orang  bertanggung jawab jadi driver kami malam tadi..
He's worked as our audit and accountant. Still single.. hahha..


































Mari saya kenalkan senarai makanan untuk ramadhan buffet.

Ulam ulaman berserta cencalok. budu, sambal belacan dan sebagainya.. heheh.. konpem aku tak amek yang ini.. luper diri betul..
















Kambing Panggang.. aku amek sikit saja sebab tak berapa boleh makan kambing.. mesti nanti rasa tak sedap badan..
















Nasi dan lauk pauk chinese style.. yummy..

































Ayam Percik.. nampak menarik tapi tak terambil pula yang ini..
















Kepah, udang dan ketam untuk dibakar atau steam.. tak amek juga yang ini.. cisss..
















Yang ini korang boleh pilih untuk yong tau foo.. banyak lagi choice yee.. sila jangan gelojoh..
















Ini stall buah-buahan.. banyak giler buah dan sangat sangat laa fresh.. ini baru sikit je tunjuk, nanti korang juling lak tengok..  aku ambil dragon fruit je..
















Apam balik.. Banyak lagi stall and variety of food.. tapi dah tak teramek gambar sebab
gelojoh nak makan..
















Ini makanan yang dicapai.. masa ni rasa benggong gila sebab ambil makanan cikai tol.. telur dadar pon nak ambil padahal hari2 makan kat umah.. hahahha.. dimsum tu besh jugak..
















Ehh.. ini bukan air kosong tau.. hahha.. ini air laici Strawberry.. masam manis air ni.. sedap..
















Kuih, puding, kek dan buah yang tercapai dek tangan..
ambil satay and kambing tapi lupa lak ambik gambar.. ceittt..
















ABC.. amek awal sangat ni, kan dah cair.. tak best dah.
















Makan time.. Baca doa dulu~~ @~@

















































P/S: Perut buat hal malam tadi.. Tak boleh nak makan puas puas.. Tapi lagi elok bersederhana sahaja kan.. Simple is better..





9 comments:

al_hakim said...

wah.mewah betul

NM02 said...

nak join ke tak jamuan berbuka puasa opis ari ni... huh!

syaidatie nurdilla said...

hakim: hahahha.. mewah sementara jekk..

syaidatie nurdilla said...

kak nieza: pergi jela.. makan free kan.. heheheh.. tp kalu leh bawak family lagi besh..

Muhammad Burn said...

nk gi jugak. camni bru puas mkn. huhu

syaidatie nurdilla said...

Muhammad Burn: pelik skit nama tu.. heh.. makan laa puas2 yee.. harga pon mesti puas ye.. hikhik

Gerek Basikal said...

Kayanya...boleh makan kat hotel lagi... Besaq punya hotel pulok tu...

syaidatie nurdilla said...

gerek basikal: orang belanja laaa.. duit sendiri tak mampu..

Adzriel @ Liza AB said...

kambing panggang yg paling menggoda tu